Skamspel: Bubbelspelet

bubbel-spelet

Serietidningar är ju som bekant en passion för åtminstone 66,7% av Blogemup-redaktionen – och har så varit sedan dag ett. Ganska precis som med tv-spelen alltså. Men det finns en genre – i både pappers- och spelform – som sällan får njuta av spelmedias intensiva strålkastarljus. Kanske handlar det om en brådmogen självständighetsförklaring från en målgrupp som förväntas vara snubbe på 14-28 år, men faktum är att barnen sällan bereds någon som helst utrymme i mediebruset. Vi tror det handlar om skam – för det finns ju så klart spel (och serietidningar), utformade för barn, som faktiskt är bra!

Bamses Bubbel-spelet är inte ett sådant.

Missförstå mig rätt, spelet är fantastiskt. Men att hävda att det skulle vara för barn är en grov överdrift. För det första är det farligt beroende framkallande. Ett av mina allra värsta spelberoenden kommer ur onlineversionen av Zookeeper – ett spel som bär fler likheter med Bamses Bubbel-spelet än jag vågar erkänna. För det andra är det svårt. Visst, vem som helst kan väl klicka på sorkfejjor och gilla att spräcka bubblor – men ska man klara det här spelet krävs engagemang.

Vårt första skamspel är lika mycket en tvättad byk som det är ett tips till den pusselsugne. Men kom ihåg, du spelar det på egen risk. Helt plötsligt sitter du där i timmar och svär (som Krösus?) över missade kombotillfällen – samtidigt som Bamse mysflinar ut från andra sidan skärmen. Fritid, beware!

(För att läsa originalinlägget, besök Blogemup)

Kommentarer
Postat av: Linda

gah! ENORMT beroendeframkallande.

2009-05-13 @ 16:56:33
URL: http://leendas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0