Med en enkel tulipan

En av mina tydligaste minnesbilder från min lågstadietid var när jag i ettan såg Gunnar J ifrån sexan spela fotboll på rasten. Killen var säkert två meter lång och hade skäggstubb och jag skulle förmodligen aldrig bli så vuxen som han var då. Efter att han slutat sexan, tillsammans med dom andra jättarna, så såg jag honom nästan aldrig mer. Jag antar att han flyttade, för i en by med typ 700 innevånare är det sällan man missar folk bara så där.

Grejen är iaf att Gunnar J fortfarande är lika mycket större än jag, i mitt huvud. När jag tänker tillbaka på det är det ju jag, idag-versionen, som står där med snor över hela överläppen (som ju nu för tiden också (eh..) har lite hår på sej).

På något sätt är det skönt att komma tillbaka till det där stället. Särskilt idag, när jag blir ett år äldre igen.

Spel = Knark

Att stödja piratkopiering, hembränning, serietidningar och rockmusik är detsamma som att stödja barnhandel, terrorism och mobbing. Det har vi ju liksom redan klarlagt. Men hur är det egentligen med andrahandshandeln på spelmarknaden? Minst lika illa, bevisar DN idag. Ungdomar använder internet till att sälja och köpa droger och knarket levereras i spelfodral.

"Den fiffigaste metod jag sett" säger snuten och man riktigt känner hur Hillary Clinton nickar, på ett sånt där "vad var det jag sa"-vis, i takt med antispellobbyn. Ett förbud mot dvd-fodral (och internet) är väl det enda vettiga.

Det kanske är dags att börja köpa aktier i digitala distributörer?

spel. på tv. på nätet.

Boel Bermann och AllehandaTV har med "Kadooosch" givit sig in i leken som går ut på att skapa Sveriges bästa speltv. Första avsnittet ligger uppe och programledaren själv bloggar om spel, nervositet och... facebook här.

Jag gillar initiativet, och tycker Boel gör riktigt bra ifrån sig - synd bara att det är så kort. Man hinner liksom inte riktigt ta in allt innan Boel både hunnit spela igenom Heavenly Sword och intervjuat NHL 08-folk. Formatet kräver ju inte snuttifiering, även om webbtv är framtiden.

Hur står det sig i konkurrensen då? Mitt största problem med svensk spel-tv är att det nästan alltid blir så otroligt stappligt och klumpigt (men man kan väl inte vara annat än tacksam att vi kommit förbi den "tokroliga" fasen) när någon öppnar munnen. Manus, omtagningar och avslappningsövningar verkar vara en lyx man inte har råd med - trots att det alldeles uppenbart finns stora pengasäckar att plocka produktionsvärde ur. Kadooosch lyckas nästan klara sig ur öh-, och jorasatteh-träsket - i alla fall tills det börjas spelas. Jag har aldrig riktigt förstått varför man skulle vilja ha ett inslag där någon spelar och samtidigt snackar. Gameplayer-tv är väl det ultimata beviset på att resultatet bara blir frustrerande och riktigt jävla dålig underhållning. I Kadooosch-fallet bryter nervositeten igenom i samma ögonblick Boel fattar handkontrollen och skickar pilar rakt upp i himlen.

Viktigaste att komma ihåg är väl att det här är premiärprogrammet, och det är redan bättre än det mesta som finns där ute. Keep'em coming!

[edit] Öviks Allehanda är en av tio tidningar i samma koncern som kör Kadooosch!

Hört på Affärn

Kökille: Hej, jag skulle vilja hyra den här.
Shady looking kassörkille: Jaha... Har du sett The Prestige?
Kökille: Näe, är den bra?
Shady looking kassörkille: Om vi säger så här, av dom 10 bästa filmer jag sett - av alla filmer jag sett genom alla tider alltså - ligger den på topp fem.

RSS 2.0