TV-foton

En gång för sisådär en 17-18 år sedan ringde en av mammas vänner upp och undrade om hon kunde få prata med någon av mina föräldrar. Jag minns inte exakt hur samtalet gick, men jag vet att hon vid ett tillfälle frågade vad jag gjorde. Jag sa att jag var sur för att jag inte fick se på tv. Hon undrade om det inte fanns något annat jag kunde göra. Jag sa att jag läste Röster i radio-tv (en gammal tv-guide). Morsans polare tyckte det var det roligaste skämt hon hört, men det var faktiskt sant. När jag inte fick se på tv tog jag tillfället i akt att planera mitt framtida tittande. Ganska ofta kan jag tycka att det är så, roligare med indirekt tv-tittande. Se bara på Mike Sacks "Photos of TV"-sida. Garanterat roligare att se på än att faktiskt plåga sig igenom alla de där programmen...





Det är roligt att göra dåliga saker

Man fattar ju hur han tänkte, han var förbannad på sin morsa och ville göra hoodratgrejer med sin rökande polare.



Extrapoäng för att han faktiskt funderat ut ett lämpligt straff.

Gammal goding i nya... kläder?

Vad behövs för att göra Pong relevant 2008? Ingenting, tycker Martin Lindell. Nakna människor, tycker Fantastisk Gill! (gärna i kombination med råluddig heltäckningsmatta). Roliga namnomskrivningar som syftar på tepåsningspåsen hänvisas till kommentarerna.



(1:45 in i klippet för den otålige)

Gill tippar galet - del 2

Planen var att skriva tipsrapport efter varje matchomgång, men det sket sej direkt. Ungefär som mitt tippande. Ser man enbart till 1X2 är det oavgjort - fem rätt på tio matcher - i den hisnande bloggbataljen mellan den gående araben och den fantastiske Gill. David Zander har enligt egen utsago spelat bort hälften av sina besparingar på grund av mina tips. CJ förlorar pengar på att varken Svensson eller Simao gör mål (men plockar hem storkovan på annat håll) och L7-Erik är kär i Daniel Andersson (och tror Sverige vinner EM). Alla är fotbollsexperter men det är bara Glenn Strömberg som har rätt (eller åtminstone i sju av tio fall).

Gårdagens vattenövning var på vippen att sluta med rätt resultat (1-1), men matchen dödades i 93 minuten när Arda Turan slog in vinstmålet. Det känns ändå helt okej, eftersom jag och Arda Turan har en ruskigt lång Pro Evolution-relation. Jag plockade upp honom som tonåring i Master League och har vunnit högvis med priser mycket tack vare den unge turken. Det är otroligt intressant att se hur de stora sportspelen scoutar och rankar talanger. Jag snackade för övrigt med Electronic Arts svenske PR-snubbe igår, av helt andra anledningar än spel och dobbel, och han var sjukt nöjd över hur EA:s officiella EM-simulering räknat ut att både Portugal och Sverige skulle vinna sina öppningsmatcher med 2-0. Dom har tydligen simulerat hela turneringen nu och kommit fram till att Italien slår ut Sverige i kvarten, och att finalen vinns av Portugal (mot Italien). Sverige ska spela 1-1 mot Spainen på lördag, om man får tro EA Sports (här är den smutsiga pr-länken om ni vill läsa mer).

Vad jag vet har inte Konami gjort något liknande, men det måste kollas upp lite närmare.

EDIT: Mänskligheten leder! Naseer och undertecknat har 5/10 rätt, samtidigt som EURO 2008 bara har 4/10. Ta det Peter Moore!

Gill tippar galet

Ikväll smäller det. Ett grymt sportår (hockeyn har varit helt makalös hittills - rätt lag vann VM och Stanley Cup) ser sin absoluta sommarhöjdpunkt när Schweiz och Tjeckien sparkar igång på St. Jakob Park ikväll (även om just den matchen kanske inte blir turneringens bästa). Jag går som vanligt in med lätt överdrivet negativ inställning till hur svenska landslaget kommer göra ifrån sej. I min nej-sägar-fantasi innebär det att Sverige max plockar fyra poäng, att Zlatan inte gör ett enda mål och att man som bäst går vidare på målskillnad. Det gör mej inget om det går dåligt för blågult, EM-peppen bottnar snarare i att få se stornationerna göra upp igen, efter det där episka VM-avslutet senast (jag älskar dej Zizou). Jag hoppas att Les Bleus går ännu längre den här gången, och att man lyckas bättre än vanligt i gruppspelet - det lär ju behövas när man spelar i dödens.

Jag plockar upp Naseers kastade vante och drar iväg en egen chansboll:

Schweiz 1-1 Tjeckien
Portugal 2-0 Turkiet
Österrike 0-3 Kroatien
Tyskland 2-1 Polen
Rumänien 0-2 Frankrike
Holland 0-1 Italien
Spanien 2-0 Ryssland
Grekland 0-0 Sverige
Tjeckien 1-2 Portugal
Schweiz 1-1 Turkiet
Kroatien 1-1 Tyskland
Österrike 0-2 Polen
Italien 2-1 Rumänien
Holland 0-1 Frankrike
Sverige 0-2 Spanien
Grekland 1-1 Ryssland
Schweiz 1-2 Portugal
Turkiet 0-1 Tjeckien
Polen 1-1 Kroatien
Österrike 0-3 Tyskland
Holland 1-0 Rumänien
Frankrike 1-1 Italien
Grekland 0-1 Spanien
Ryssland 0-1 Sverige

Det här skulle innebära att grupperna slutar så här:

Grupp A - Vinst/Oavgjord/förlust - Poäng
Portugal - 3/0/0 - 9
Tjeckien - 1/1/1 - 4
Schweiz - 0/2/1 - 2
Turkiet - 0/1/2 - 1

Grupp B - Vinst/Oavgjord/förlust - Poäng
Tyskland - 2/1/0 - 7
Kroatien - 1/2/0 - 5
Polen - 1/1/1 - 4
Österrike - 0/0/3 - 0

Grupp C - Vinst/Oavgjord/förlust - Poäng
Frankrike - 2/1/0 - 7
Italien - 2/1/0 - 7
Holland - 1/0/2 - 3
Rumänien - 0/0/3 - 0

Grupp D - Vinst/Oavgjord/Förlust - Poäng
Spanien - 3/0/0 - 9
Sverige - 1/1/1 - 4
Grekland - 0/2/1 - 2
Ryssland - 0/1/2 - 1

Det här ger i sin tur kvartsfinaler som ser ut som följer (ja, nya utslagssystemet suger):
Kvartar:
Portugal - Kroatien
Tyskland - Tjeckien

Frankrike - Sverige
Spanien - Italien

Det känns naturligtvis lite löjligt att blåsa upp Portugal, men hur bittert det än är måste man väl ge den där sprattelgubben att han faktiskt är i form. Spanien är som vanligt laget som är hysteriskt bra på papperet men ändå kommer få kämpa mot statistiken - men det går liksom inte att tippa emot dom i år. Cesc visar vägen. Kroatien kommer gå bra trots Da Silva-avbräcket. Grupp C är så klart sjukt svårtippad och det skulle förvåna mej om den inte bjöd på ett par överraskningar (Rumänien noll poäng? Vad tänker jag?).

Jag får återkomma med utslagningstippningen.

RSS 2.0