Cry me a river



Omröstningen som Level7.nu hållit i syfte att kora årets spelskribent, spelblogg och speltidning är avslutad. Och precis som jag förutspådde serverades årets tävling också med en portion drama. Resetfolket slår på stora trumman och Gamereactor surar över spilld mjölk.

Resets brösttrummande är väl inte så mycket att snacka om, jag har ju själv mången mörk dag använt min fjärdeplats från förra året som motivation. Gamereactors surmjölk har jag lite svårare för, särskilt eftersom Petter Hegevall – förra årets stora vinnare, och också i år grymt framgångsrik med andraplatser i samtliga deltävlingar – spelar ut någon slags demokratikort och menar att Gamereactor borde vunnit allt. Enligt Hegevall var det ju vad det ”svenska folket” ville.

Det snacket är ju bara löjligt. Det vet ju Hegevall lika väl som alla andra.

För vad skulle hänt om Aftonbladet pushat lika hårt för omröstningen som Gamereactor gjort? Om SVT lyckats få med en medarbetare i tävlingen – och sedan gjort reklam för den på bästa sändningstid? Kanske hade man då på riktigt kunnat tala om en ”folkets” omröstning. Som det är nu handlar det snarare om en muskeluppvisning i hur aktivt, dedikerat och stort onlinecommunity man lyckats bygga kring sitt varumärke. Och här är det tydligt att Gamereactor är mer eller mindre ohotade.

Hegevall tycker omröstningen ”luktar illa” eftersom den lutat sig mot både juryns och forumbesökarnas åsikter – och värderat dem på ett sätt som Level7 anser vara mer balanserat än förra året. Det här är ingen nyhet, så här var det sagt att det skulle fungera redan från början. Att Hegevall nu, i efterhand, försöker diskvalificera hela tävlingen av demokratiska skäl – och dessutom på allvar menar att det ”svenska folket” gjorts en oförätt – känns bara otroligt småaktigt. Eller lite antikt grekiskt kanske. Fast med låst åldersgrupp också.

(Tilläggas bör att jag inte har någon insyn i det arbete som skett bakom kulisserna. Erik har varit en mussla)

Kommentarer
Postat av: musslan

Psst, din länk funkar inte: typeravdemokrati" rel="nofollow">http://miko.blogg.se/2009/march/(http://sv.wikipedia.org/wiki/Demokrati#Andratyperavdemokrati



Annars bra skrivet. :)

2009-03-06 @ 11:02:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0