Chocolate

Det har gått fem år sedan Tony Jaa svepte benet på en kollektiv martial arts-publik med den sanslöst välkoreograferade Ong Bak. Hur mycket man än uppskattar den kinesiska filmens resa innåt (och upp i lövverken) var den råa, rakt-på-sak-inställningen i thailändska Prachya Pinkaews filmer uppfriskande. Lite som när man såg Bruce Lee göra en drakspark för första gången. Fast här var det ju ett butterfly-snurrande knä (som brann). Typ.

Nu har jag i alla fall sett trailern för Pinkaews kommande Chocolate (tack för tipset Toba!), och även om det inte är en lika stor chock den här gången så ser det fortfarande otroligt snyggt ut. Jag är inte helt säker på att plotlinen "Autism - curse or blessing" är något som kommer överleva distribution västerut, men det gör kanske inte så mycket. Det är Forrest Gump möter Ong Bak, och lite som den där New Orleans-bruden i Heroes. Och det kommer bli sjukt bra.


Kommentarer
Postat av: Zsa Zsa Zander

Oh, ser hett ut, ongbak är sjukt bra, det är ju ingen annan som gör jordnära martial arts-rullar annars, det ska vara matrixeffekter och fajter i trädtoppar. Och Jet Li envisas ju med en massa wirefights.

Den där filmen Jaa gjorde sen var ju risigare, med elefanterna, men när han knäcker diverse ben på 50 pers i en scen blir det ju ändå en 4/5-film.

2008-02-24 @ 23:02:44
Postat av: MGill

Antalet brutna ben står ju alltid i direkt relation till filmens betyg, så är det bara.

2008-02-25 @ 09:33:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0