spel. på tv. på nätet.

Boel Bermann och AllehandaTV har med "Kadooosch" givit sig in i leken som går ut på att skapa Sveriges bästa speltv. Första avsnittet ligger uppe och programledaren själv bloggar om spel, nervositet och... facebook här.

Jag gillar initiativet, och tycker Boel gör riktigt bra ifrån sig - synd bara att det är så kort. Man hinner liksom inte riktigt ta in allt innan Boel både hunnit spela igenom Heavenly Sword och intervjuat NHL 08-folk. Formatet kräver ju inte snuttifiering, även om webbtv är framtiden.

Hur står det sig i konkurrensen då? Mitt största problem med svensk spel-tv är att det nästan alltid blir så otroligt stappligt och klumpigt (men man kan väl inte vara annat än tacksam att vi kommit förbi den "tokroliga" fasen) när någon öppnar munnen. Manus, omtagningar och avslappningsövningar verkar vara en lyx man inte har råd med - trots att det alldeles uppenbart finns stora pengasäckar att plocka produktionsvärde ur. Kadooosch lyckas nästan klara sig ur öh-, och jorasatteh-träsket - i alla fall tills det börjas spelas. Jag har aldrig riktigt förstått varför man skulle vilja ha ett inslag där någon spelar och samtidigt snackar. Gameplayer-tv är väl det ultimata beviset på att resultatet bara blir frustrerande och riktigt jävla dålig underhållning. I Kadooosch-fallet bryter nervositeten igenom i samma ögonblick Boel fattar handkontrollen och skickar pilar rakt upp i himlen.

Viktigaste att komma ihåg är väl att det här är premiärprogrammet, och det är redan bättre än det mesta som finns där ute. Keep'em coming!

[edit] Öviks Allehanda är en av tio tidningar i samma koncern som kör Kadooosch!

Kommentarer
Postat av: gurun

Har själv simmat omkring i jorasatteh-träsket och vet hur svårt det kan vara att kravla sig ur det utan att lukta, åtminstone lite, sumpmark. ;)

2007-09-23 @ 15:08:38
URL: http://www.tyfall.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0