Hela havet stormar


Aluminiumfoliehjälmen är aldrig särskilt långt borta när man diskuterar press-pr-relationer i speltidningsbranschen. Senast i raden av "bevis" på att saker inte riktigt står rätt till bakom kulisserna är det Penny Arcade-grabbarna illustrerar med den här strippen. En av de största profilerna på Gamespot har fått kicken, just efter att han givit Kane & Lynch 6.0 i betyg. Sajten har under den senaste tiden varit (precis som många andra spelsajter) fullständigt nedlusad av reklam för samma spel, och det hela ser naturligtvis riktigt dåligt ut. Det finns ännu inte, vad jag vet, något officiellt uttalande kring händelsen. Spelforumet Neogaf brinner, och det sägs att resten Gamespots redaktion blivit rätt omskakade av vad som hänt (sidan ska också knappt blivit uppdaterad under dagen).

Hur det här påverkar besökarnas förtroende för sajten är naturligtvis en fråga att diskutera, men vad som är intressantare är väl hur recensenterna påverkas - när till och med en så framstående profil som Jeff Gerstmann inte sitter säkert nog för att uttrycka sina egna åsikter...

EDIT: Bilden blev visst lite misshandlad här, läs den på penny arcade direkt istället.

Kommentarer
Postat av: Naseer

Det är en skandal. Jag har kommenterat händelsen i min egen blogg. Trackbacken verkar dock inte ha nått fram och då får den här kommentaren funka som det.

2007-11-30 @ 21:34:26
URL: http://tmn.nu/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0