Listhelvetet

För fyra år sedan släppte Egde sitt "Edge is ten"-jubileumsnummer. Tio år fyllda tog den brittiska spelbibeln tillfället i akt att lista några av sina absoluta favoritspel, sorterade efter genre, och toppade det hela med smartroliga "Edge's ten commandments" - tio budord som definierade vad som är okej (och inte okej) för utvecklare att göra med sina spel.

Det kändes fräscht. Något att jämföra sin egen smak med, och kanske en chans att hitta godbitar man missat under årens gång.

Nu släpper Level sitt 100 bästa spel-nummer och river ut tidningens alla fasta inslag till förmån för den definitiva listan över historiens bästa lir. Spelbranschföreningen MDTS och en speciell jury listar 2006 års bästa spel. Och på något sätt känns det symptomatiskt att Zelda, Gears of War och Guitar Hero 2 plockar hem MDTS priser ungefär fem månader efter att alla andra färdigställt sina årslistor (med exakt samma spel). Listor är så jävla gjort. Jag gillar att Levelfolket vågar gå över tidningens konventioner och riva ut självklara inslag, men det är så otroligt förutsägbart att det man istället fyller tidningen med är nostalgiska hyllningar till spel från förr. "Har vi läst det tidigare" liksom?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0