Samhällskritiskt smisk

Grand Theft Auto-temat är lite svårt att skaka av sig här, med tanke på att all speltid går till fyran och att jag spenderade mars månad med att göra en djupdykning i allt vad GTA är är det kanske inte så konstigt. Men i alla fall. Lite så där i efterhand vill jag bara flejma Kulturnyheternas inslag om GTA-släppet (från tisdagssändningen, ligger gissningsvis inte kvar så länge). Den gamla Musikbyrån-bekanta Petra Markgren Wangler intervjuar köande snubbar och Dataspelsbranschens Per Strömbäck om Rockstars mäktigaste spelprojekt. Petra trycker på samhällskritiken, vilket jag absolut förstår varför man skulle vilja göra - det är ju en av de absolut mest intressanta aspekterna med spelet - men gör det på ett inte helt klockrent sätt. Strömbäck får säga ett par smarta saker innan någon kom på idén att ställa honom framför en tv-apparat och börja filma exempel på subversiva meddelanden. Redan där förstår man ju att något kommer gå fel. "Få se på lite samhällskritik nu då" liksom. Det finns ju absolut scener som mer eller mindre tydligt skulle kunna vara perfekta för ett inslag med stora pretentioner. Men sado-scenen på den där båten i introt är inte ett sånt.

Ja här hade vi väl ett exempel på samhällskritik, förmodligen en rik affärsman eller politiker som blir smiskad på en bordell.

Det gör lite ont i mej att se en branschrepresentant fastna i den massmediala dramaturgi-fällan och dra lika förhastade slutsatser som kvällspressen brukar skyffla upp på löpen (gärna om just Rockstar och GTA med), även om det den här gången är med intentionen att intellektualisera skiten - och inte bara aktualisera skit.Tråkigt!

Kommentarer
Postat av: Vicachu

Per verkar själv tycka att det är lite obekvämt när han ska kommentera det som sker i introsekvensen. Det märks att Kulturnyheterna har gjort ett hit-and-run-rep. Men i övrigt säger Per vettiga saker - snyggt formulerade.

2008-05-05 @ 12:21:08
URL: http://blog.tv7games.se/victor
Postat av: MGill

Jo han är duktig med orden, synd att han blir satt på pottkanten så där.

2008-05-05 @ 12:46:15
Postat av: Pedro - el bombero

Svara i mobilen, Micke! Svara! I'm dyin' here!
Nämen jag vill att du ska vara med och prata GTA i radion.

2008-05-06 @ 12:17:05
Postat av: MGill

Dude jag svarar alltid när du ringer! Och jag pratar gärna om GTA! ALPHA!

2008-05-06 @ 13:50:36
Postat av: Frikeer

Den finns inte kvar
:(

2008-05-08 @ 07:18:08
Postat av: MGill

Freak: äsch :/

2008-05-08 @ 10:40:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0