Level avslöjar: Lara Croft - en man!

Senaste numret av Level är inte bara en sedvanligt vältajmad E3-utgåva (man kan bara föreställa sig hur det känns att ha deadline så nära inpå mässan) med en halvsida om Stylusorkestern, den innehåller också en av de mest uppseendeväckande nyheterna från Santa Monica-spektaklet.

På sidan 27, i den lilla Uncharted-grejen, avslöjar man nämligen att Lara Croft - alla nördars våtaste speldröm - är en snubbe. Nyheten är gömd, så för att göra det lite mer uppenbart hjälper (fantastiska) Gill er på vägen. Den står att finna i underrubriken:

Vad hade hänt om Lara Croft hade fötts som en man på den amerikanska västkusten istället för i Storbrittanien?

Det är naturligtvis en överraskning av Crying Game-mått, och ironiskt så det förslår. Men ärligt talat - visste vi inte alla det innerst inne?

Det blev en...

Ja precis som jag sitter och har lite dåligt samvete för att jag lämnat bloggen så ouppdaterad under senaste tiden hittar jag en själsfrände. TDH har ju iofs varit betydligt mer aktiv, men jag menar det är väl hans jobb också :)

Jag har iaf köpt mej en macbook pro. För snart två veckor sen hände det och det har varit en riktigt mysig tid. Eftersom det är min första egna mac tog det en stund att vänja sig, trots att jag ju uteslutande arbetat på macar i skolans "redaktionslokaler". Det är också min första bärbara - en skillnad som är betydligt enklare att vänja sig vid. Det är ju ljuvligt att kunna glida runt i lägenheten och surfa, se en film i soffan och spela lotro vid köksbordet. Ja för det fina med att få sig en pro är ju att kunna njuta av lite nyare pc-spel också. Det var ungefär fem år sedan jag senast spelade ett spel på högsta grafikinställningar. Problemet med lotro är ju att det är ett mmo och därför inte så vackert man kanske skulle vilja. Frågan är vad jag ska spela för att få den lusten mättad. HL2-episoden kanske?

Som en slags "tack för att du valde mac" fick min slitna stackars stationära pc världens jävla virus ungefär en dag efter att jag köpt pro:n. Jag hade kunnat vara en lycklig mac-användare ändå, thank you very much...

Musik som syns



This is a solid-state Tesla coil. The primary runs at its resonant frequency in the 41 KHz range, and is modulated from the control unit in order to generate the tones you hear.

So just to explain a little further, yes, it is the actual high voltage sparks that are making the noise. Every cycle of the music is a burst of sparks at 41 KHz, triggered by digital circuitry at the end of a "long" piece of fiber optics.


Något för stylusorkesterns scenshow kanske?

Bättre sent?

I början av december spenderade jag ett par regniga timmar i en kö för att köpa en Wii på Elgiganten i Umeå. Jag kom lite för sent, men skrev upp mej på en lista för nästa skeppning. Snubbarna på affären var rätt övertygade om att konsolen skulle komma innan jul.

Idag ringde dom.

RSS 2.0